Συστατικά
- 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. mix τυριών, τριμμένα
- 200 γρ. ζαμπόν, σε κομμάτι
- 200 γρ. φέτα
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 3 αβγά, μεσαία
- πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- 1 κ.σ. βασιλικό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 0,5 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και τις αφήνουμε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν.
- Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι, βάζουμε τόσες ροδέλες από τις μελιτζάνες μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού. Ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και αφαιρούμε σε ταψί με απορροφητικό χαρτί.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες μελιτζάνες βάζοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε δόση.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα οβάλ πυρίμαχο σκεύος 36 εκ. απλώνουμε μια στρώση από τις μελιτζάνες.
- Πασπαλίζουμε με το 1/3 από τα τριμμένα τυριά.
- Κόβουμε το ζαμπόν σε κομμάτια και απλώνουμε το 1/3 στο ταψί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σπάμε με τα χέρια μας το 1/3 από τη φέτα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες, το τυρί, το ζαμπόν και η φέτα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.
- Περιχύνουμε πάνω από το σουφλέ και ψήνουμε 40-50 λεπτά.
- Αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις