Συστατικά
- 800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 300 γρ. ντοματίνια
- 2 κ.σ. βασιλικό
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
- 150 γρ. μοτσαρέλα
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- βασιλικό
- κους κους, βρασμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Θέλουμε η κατσαρόλα να μην έχει πλαστικά εξαρτήματα και να μπαίνει στον φούρνο.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε μπολ και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε στην καυτή κατσαρόλα και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το θυμάρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βαλσάμικο, τη ντομάτα, τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
- Αφαιρούμε και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, βασιλικό και κους κους.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις