Κοτόπουλο Caprese: Η εναλλακτική συνταγή για να φας το στήθος κοτόπουλο

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

89

Συστατικά

  • 800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
  • 150 γρ. μοτσαρέλα

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • βασιλικό
  • κους κους, βρασμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Θέλουμε η κατσαρόλα να μην έχει πλαστικά εξαρτήματα και να μπαίνει στον φούρνο.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε μπολ και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε στην καυτή κατσαρόλα και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το θυμάρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βαλσάμικο, τη ντομάτα, τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, βασιλικό και κους κους.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις