Μια από τις πιο κλασικές σαλάτες που παραγγέλνουμε συνήθως όταν τρώμε έξω είναι η Caesar. Είναι όμως πολύ εύκολο να τη φτιάξουμε και στο σπίτι. Ο σεφ του Four Seasons Hôtel George V, μας προτείνει μια διαφορετική συνταγή που περιλαμβάνει και τόνο και αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσετε. Σε λίγα μόνο λεπτά μπορείτε να ετοιμάσετε ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο που θα απολαύσουν όλοι, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.
Υλικά
1 μεγάλο μαρούλι
φιλέτο τόνου σε ελαιόλαδο
φιλέτο κοτόπουλο ψητό κομμένο σε λωρίδες
κάπαρη σε άλμη
1 μπαγκέτα
πεκορίνο
παρμεζάνα
1 ντομάτα
μαγιονέζα
βασιλικός
λεμόνι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τη ντομάτα βουτώντας τη σε καυτό νερό και αμέσως σε κρύο. Αφαιρείτε τη φλούδα και τα σπόρια και κρατάτε μόνο το εσωτερικό.
Κόβετε τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες και τις σοτάρετε σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε τα εξωτερικά φύλλα από το μαρούλι (αυτά που δεν θα χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα), τον τόνο, τη μαγιονέζα, την κάπαρη με λίγες σταγόνες από την άλμη, το βασιλικό και το πιπέρι. Προσθέσετε πεκορίνο και παρμεζάνα και λίγο χυμό λεμόνι και χτυπάτε καλά μέχρι να δέσει το ντρέσινγκ.
Κόβετε τις φέτες ψωμιού σε κρουτόν. Κόβετε το μαρούλι και το ρίχνετε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτετε τα κρουτόν, το κοτόπουλο και περιχύνετε με το ντρέσινγκ.
Προσθέτετε τις ντομάτες σε κομμάτια, πασπαλίζετε με ξύσμα από λεμόνι, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και λίγα flakes παρμεζάνας.