Συστατικά
Για τη ζύμη
- 90 γρ. νερό
- 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 100 γρ. σιμιγδάλι
Για την επικάλυψη
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 40 γρ. blue cheese
- 50 γρ. τσένταρ
- πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο
- 125 γρ. μοτσαρέλα
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- ντοματίνια
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα και βάζουμε μέσα ένα ταψί να κάψει καλά.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 5-8 λεπτά.
- Απλώνουμε λίγο από το σιμιγδάλι στον πάγκο εργασίας μας, τοποθετούμε πάνω τη ζύμη και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να έχουμε ένα λεπτό ζυμάρι στις διαστάσεις του ταψιού μας.
- Απλώνουμε σιμιγδάλι σε ένα ταψί και βάζουμε πάνω την ανοιχτή ζύμη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το blue cheese, το τσένταρ, πιπέρι, το 1/3 από το σκόρδο τριμμένο και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
- Κόβουμε την μοτσαρέλα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε διάφορα σημεία πάνω στην πίτσα. Προσθέτουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο.
- Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο καυτό ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ρόκα, ντοματίνια και ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις