Συστατικά
Για την πάστα κάρι
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 10 γρ. τζίντζερ
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1 κ.σ. garam masala
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι, μικρό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- 400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- 400 γρ. κρέμα καρύδας
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
- chutney ντομάτας
- papadums
- κόλιανδρο
- πιπεριά τσίλι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την πάστα κάρι
- Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, το τζίντζερ, την πιπεριά τσίλι, το garam masala, το σκόρδο, το κρεμμύδι σε κομμάτια, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μια πάστα.
- Σε ένα μπολ μεταφέρουμε τη μισή πάστα και την άλλη την αφήνουμε στην άκρη.
Για τα κεφτεδάκια
- Στο μπολ με την πάστα βάζουμε τη φρυγανιά, τον κιμά και πλάθουμε πολύ καλά.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
- Πλάθουμε 22-24 κεφτεδάκια από το μείγμα και τα μεταφέρουμε σε ταψί με το αλεύρι. Φροντίζουμε να καλυφθεί με το αλεύρι όλη η επιφάνειά τους.
- Βάζουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε την κρέμα καρύδας, την υπόλοιπη μισή πάστα κάρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά.
- Σερβίρουμε με το ρύζι, το chutney, τα papadums, τον κόλιανδρο και πιπεριά τσίλι.