Συνταγή για νόστιμες και θρεπτικές αλμυρές μπάρες

Δείτε πώς θα τις φτιάξετε!

118

Συστατικά

  • 250 γρ. βρόμη
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 50 γρ. λιναρόσπορο
  • 50 γρ. κολοκυθόσπορο
  • 50 γρ. αμύγδαλα
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 170 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. φασκόμηλο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. παρμεζάνα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε τη βρόμη, το σουσάμι, τον λιναρόσπορο, τον κολοκυθόσπορο, τα αμύγδαλα, τον κουρκουμά και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο, το μέλι, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε στο τηγάνι το μείγμα από το ταψί και προσθέτουμε το ξύσμα από λεμόνι, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε ένα ταψί 20×20 εκ. με μια μεμβράνη, προσθέτουμε το μείγμα και την σκεπάζουμε. Πιέζουμε το μείγμα από πάνω και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις