Συστατικά
- 250 γρ. βρόμη
- 1 κ.σ. σουσάμι
- 50 γρ. λιναρόσπορο
- 50 γρ. κολοκυθόσπορο
- 50 γρ. αμύγδαλα
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 200 γρ. βούτυρο
- 170 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. φασκόμηλο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 50 γρ. λιαστές ντομάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. παρμεζάνα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Σε ένα ταψί βάζουμε τη βρόμη, το σουσάμι, τον λιναρόσπορο, τον κολοκυθόσπορο, τα αμύγδαλα, τον κουρκουμά και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο, το μέλι, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε στο τηγάνι το μείγμα από το ταψί και προσθέτουμε το ξύσμα από λεμόνι, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε ένα ταψί 20×20 εκ. με μια μεμβράνη, προσθέτουμε το μείγμα και την σκεπάζουμε. Πιέζουμε το μείγμα από πάνω και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις