Συστατικά
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για τη σύνθεση
- 50 γρ. σουσάμι
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να λιώσει αλλά όχι να κάψει.
- Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και περνάμε απαλά με έναν πλάστη για να ισιώσει η επιφάνειά της.
- Απλώνουμε με ένα πινέλο το μισό βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη μισή γραβιέρα.
- Περνάμε ξανά απαλά με τον πλάστη για να κολλήσει η γραβιέρα πάνω στη σφολιάτα.
- Τυλίγουμε τη σφολιάτα στη μέση από τη μεγάλη πλευρά και κόβουμε σε λωρίδες 1-2 εκ. Πιάνουμε τις άκρες και στρίβουμε αντίθετα για να σχηματίσουμε ένα σπιράλ.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι και τη μισή γραβιέρα.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο φύλλο.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις