Συστατικά
Για τη βάση
- 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για τη γέμιση
- 2 λεμόνια
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 90 γρ. χυμό λεμονιού
- 90 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 6 αβγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 30 γρ. κορν φλάουρ
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, την κρυσταλλική ζάχαρη, αλάτι, το αλεύρι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 32x25 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας για να πάει παντού.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε 10 λεπτά για να κρυώσει.
Για τη γέμιση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τα λεμόνια σε μικρά κομμάτια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις άκρες και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι, το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε αλάτι και το κορν φλάουρ.
- Όταν η γέμιση είναι έτοιμη την απλώνουμε πάνω στην κρύα βάση.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ½ -2 ώρες.
- Κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια, ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.