Πουτίγκα με σοκολάτα γάλακτος και μπανάνα

Δείτε πώς θα τη φτιάξετε!

55

Συστατικά

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 250 γρ. ψωμί για τοστ
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 400 γρ. μπανάνες
  • 50 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
  • βούτυρο, για το ταψί
  • κακάο, για το ταψί

Για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα σε κομμάτια, καλύπτουμε με μια μεμβράνη και ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 ½ λεπτό. Προσοχή μην καεί.
  • Ανακατεύουμε την κουβερτούρα να λιώσει τελείως και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες, τα φουντούκια σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το ψωμί και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα πυρίμαχο ταψί 25εκ. απλώνουμε βούτυρο και το κακάο. Απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με παγωτό, σαντιγί και μπισκότα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις