Κεφτεδάκια στο τηγάνι με κόκκινη σάλτσα και τσίλι

Δείτε πώς θα φτιάξετε τα κεφτεδάκια που ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

165

Στους περισσότερους αν όχι σε όλους αρέσουν τα κεφτεδάκια γι’ αυτό και ο Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξε για τους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star μία διαφορετική συνταγή. ;Eτσι ετοίμασε κεφτεδάκια στο τηγάνι με  κόκκινη σάλτσα και τσίλι.

Για τα κεφτεδάκια

· 400 γρ. ανάμεικτο κιμά 50-50
· 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
· 1 κρεμμύδι περασμένο από τον τρίφτη
· 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
· 1 αβγό
· 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
· 20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
· 20 γρ. ελαιόλαδο
· Αλάτι
· Πιπέρι
Για τη σάλτσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι
· 1 σκ. σκόρδο
· 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 5 γρ. θυμάρι ξερό
· 5 γρ. μπούκοβο γλυκό
· 1 πιπεριά τσίλι
· 400 γρ. Ντομάτα
· 100 γρ. νερό
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
• Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
• Αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση της Συνταγής
· Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδακια και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας. Να ενωθούν όλα τα υλικά.
· Έπειτα πλάθουμε κεφτεδακια με τα χέρια μας και τα αφήνουμε ιδανικά για 15 λεπτά στο ψυγείο.
· Σε ένα καυτό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε ηλιέλαιο και πανάρουμε τα κεφτεδακια μας με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
· Μόλις το ηλιέλαιο είναι ζεστό τηγανίζουμε τα κεφτεδακια μας μέσα για 5 λεπτά περίπου.

Για τη σάλτσα
· Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
· Σοτάρουμε μέσα το τσίλι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ψιλοκομμένο για 2 λεπτά.
· Προσθέτουμε μέσα την ντομάτα κονκασε και το νερό.
· Μόλις η σάλτσα μας πάρει μια βράση προσθέτουμε μέσα το μπούκοβο, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
· Μαγειρεύουμε τη σάλτσα μας σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
· Στα δέκα λεπτά λίγο πριν η σάλτσα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε μέσα τα κεφτεδακια και το φρέσκο θυμάρι να πάρουν κι αυτά μια βράση.
· Σερβίρουμε κι απολαμβάνουμε!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις