Συστατικά
- 3 πορτοκάλια
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. νερό
- 70 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. γλυκάνισο, σε σπόρους
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 80 γρ. κονιάκ
- 5 κρέπες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Αφαιρούμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το βάζουμε σε ένα μπολάκι. Αφήνουμε στην άκρη.
- Αφαιρούμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια και χωρίζουμε τα φιλέτα. Αφήνουμε στην άκρη. Τα πορτοκάλια που θα μείνουν τα στύβουμε και αφήνουμε στη άκρη.
- Βάζουμε το ¼ από τη ζάχαρη στο καυτό τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε άλλη μια δόση από τη ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να λιώσει τελείως και να γίνει καραμέλα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σβήνουμε με το νερό.
- Μεταφέρουμε πάλι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, τον γλυκάνισο, το ξύσμα και τον χυμό από τα πορτοκάλια, το εκχύλισμα βανίλιας, αλάτι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η καραμέλα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε μια κρέπα και τη διπλώνουμε σε 4 σημεία. Τη βάζουμε μέσα στο τηγάνι με την καραμέλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλες 4 κρέπες.
- Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά για να απορροφήσουν οι κρέπες όλη τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα από τα πορτοκάλια και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις