Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. πράσα, το λευκό μέρος
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. πατάτες
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 1300 γρ. ζωμό λαχανικών
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα
- 150 γρ. μπέικον
- 2 πράσα
- 200 ml ηλιέλαιο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- πιπέρι
- ψωμί
- 1 κ.γ. κρέμα γάλακτος 35%
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα πράσα σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά για να μαλακώσουν.
- Κόβουμε την πατάτα σε μικρά κυβάκια και τη βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Αν η σούπα είναι πολύ σφιχτή αραιώνουμε με λίγο νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή σύσταση.
Για το σερβίρισμα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κυβάκια, τα βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά για να πάρει χρώμα.
- Κόβουμε το κάθε πράσο σε τρία κομμάτια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Κόβουμε πολύ λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε σε βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε σε 1 λεπτό και αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε τη σούπα με το μπέικον, τα πράσα, ξύσμα λεμονιού, πιπέρι, ψωμί και κρέμα γάλακτος.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις