Cheesecake με ανθότυρο

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

92

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια πρωτότυπη παραλλαγή του αγαπημένου σε όλους μας cheesecake. Vegetarian cheesecake με ανθότυρο. Ένα γλυκό για παιδιά και ενήλικες που θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας επιλογές.

#tsoulotip: Μπορούμε να βάλουμε όποιο μαλακό τυρί θέλουμε ή αντί για γιαούρτι να βάλουμε τυρί κρέμα.

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο τσουρέκι

300γρ. ανθότυρο

300γρ. γιαούρτι

150γρ. άχνη ζάχαρη

50ml. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. βούτυρο

1κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σιρόπι:

150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

150ml. Νερό

Για το σερβίρισμα:

Γλυκό του κουταλιού βύσσινο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Κόβουμε το τσουρέκι στη μέση, οριζόντια και μετά σε 4 ισόποσα κομμάτια.
2 Ρίχνουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι για το σιρόπι, το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
3 Αδειάζουμε τον ανθότυρο, το γιαούρτι, την κρέμα, την άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4 Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ψήνουμε το τσουρέκι για 1 λεπτό από την κάθε μεριά.
5 Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το σιρόπι και αφήνουμε να απορροφήσει το τσουρέκι το σιρόπι.
6 Βάζουμε σε ένα πιάτο το τσουρέκι, από πάνω ρίχνουμε με ένα κουτάλι την κρέμα, και περιχύνουμε με γλυκό βύσσινο.
7 Σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις