Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια συνταγή για να φτιάξετε τα πιο λαχταριστα γλυκόξινα κεφτεδάκια. Ένα πολύ νόστιμο πιάτο από που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε.
#tsoulotip: Κόβουμε τα λαχανικά στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο. Για να βγουν αφράτα τα κεφτεδάκια, δεν τα τηγανίζουμε πολύ γιατί θα ψηθούν μέσα στη σάλτσα.
ΥΛΙΚΑ
Για το κιμά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
70 γρ. φρυγανιά
50 γρ. παρμεζάνα
2 καρότα, μέτρια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
1 αυγό, medium
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη γλυκόξινη σάλτσα:
120 ml μηλόξιδο
300 ml νερό
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
3 κ.σ. κέτσαπ
2 μέτρια καρότα, κομμένα σε λεπτά στικς
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι, κομμένο κυδωνάτο
1 κλασικός κύβος λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το τηγάνισμα:
Ηλιέλαιο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Τοποθετούμε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι παράλληλα σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, τοποθετούμε μέσα τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.