Τα πιο λαχταριστά γλυκόξινα κεφτεδάκια

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε!

244
Φωτογραφία: https://www.giorgostsoulis.com/

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια συνταγή για να φτιάξετε τα πιο λαχταριστα γλυκόξινα κεφτεδάκια. Ένα πολύ νόστιμο πιάτο από που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε.

#tsoulotip: Κόβουμε τα λαχανικά στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο. Για να βγουν αφράτα τα κεφτεδάκια, δεν τα τηγανίζουμε πολύ γιατί θα ψηθούν μέσα στη σάλτσα.

ΥΛΙΚΑ

Για το κιμά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

70 γρ. φρυγανιά

50 γρ. παρμεζάνα

2 καρότα, μέτρια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη

1 αυγό, medium

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη γλυκόξινη σάλτσα:

120 ml μηλόξιδο

300 ml νερό

3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

3 κ.σ. κέτσαπ

2 μέτρια καρότα, κομμένα σε λεπτά στικς

2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια

2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια

1 κρεμμύδι, κομμένο κυδωνάτο

1 κλασικός κύβος λαχανικών

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το τηγάνισμα:

Ηλιέλαιο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Για τον κιμά:Αδειάζουμε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το καρότο, τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και φορώντας γάντια μιας χρήσεως, ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σχηματίζουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

2 Τοποθετούμε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι παράλληλα σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, τοποθετούμε μέσα τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

3 Αφαιρούμε τους κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
4 Για τη γλυκόξινη σάλτσα: Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές και σοτάρουμε ελαφρώς.
5 Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο, ρίχνουμε το μηλόξιδο, την κέτσαπ, το νερό, τον 1 κλασικό κύβο λαχανικών, το αλάτι,το πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει.
6 Τοποθετούμε μέσα τους κεφτέδες μόλις δούμε ότι τα λαχανικά είναι έτοιμα και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
7 Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις