Συστατικά
Για τα γιουβαρλάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 2 κ.σ. άνηθο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 1 κ.σ. κύμινο
- 150 γρ. ρύζι γλασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 1 κύβο κότας
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 φύλλο δάφνης
Για το αβγολέμονο
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 2 κρόκους
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. άνηθο
Για το σερβίρισμα
- άνηθο
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα γιουβαρλάκια
- Τρίβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Εναλλακτικά βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μπολ με νερό ή πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να φύγει η περιττή υγρασία.
- Βάζουμε στο μπολ τον κιμά, τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένους, το κύμινο, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε σε 25-30 γιουβαρλάκια και καλύπτουμε τη βάση μιας κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, τις φλούδες λεμονιού, το φύλλο δάφνης και μεταφέρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.
Για το αβγολέμονο
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τους κρόκους, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Βάζουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε μέσα στο μπολ πολύ αργά τον ζωμό από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα. Προσοχή, ρίχνουμε πολύ αργά τον ζωμό.
- Μεταφέρουμε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε στη φωτιά.
- Ανακινούμε απαλά την κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση το μείγμα αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον άνηθο και σερβίρουμε με άνηθο, πιπέρι, ελαιόλαδο και φέτες λεμονιού.