Η πιο νόστιμη κρατσανιστή τυροπιτάρα

Δείτε πώς να φτιάξετε τη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη.

249

Αν σας αρέσει το ψωμί και το τυρί, δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Ο σεφ έφτιαξε την πιο νόστιμη κρατσανιστή τυροπιτάρα  και μας έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά για τη Συνταγή

Υλικά για τη ζύμη
· 260 γρ. νερό χλιαρό
· 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
· 1½ μαγιά ξερή
· 1 κ.γ. ζάχαρη
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κ.γ. μηλόξυδο
· Αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη γέμιση
· 450 γρ. τυρί φέτα
· 1 κ.σ. ελαιόλαδο
· 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

Για το σερβίρισμα
· Μέλι
· 2 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση της Συνταγής

· Ρίχνουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, την μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2’ με ένα κουτάλι μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
· Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι , το ξύδι και το αλάτι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
· Λαδώνουμε το μπολ και αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο με μια πετσέτα, σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 60’.
· Παράλληλα σε ένα άλλο μπολ σπάμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας, τα φύλλα από τη φρέσκια ρίγανη και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
· Αφού το ζυμάρι μας είναι έτοιμο το χωρίζουμε σε 6 ίσες μερίδες , το πλάθουμε σε μπαλάκια και το ανοίγουμε στρογγυλό με διάμετρο περίπου 15 εκ. , είτε με ένα πλάστη, είτε με τα χέρια μας, σε ελαφρός αλευρωμένο πάγκο.
· Μοιράζουμε το μείγμα με την τριμμένη φέτα στα ζυμάρια, προσέχοντας να είναι τουλάχιστον 2-3 εκ. πιο μέσα από τις άκρες.
· Κλείνουμε προς το κέντρο τις άκρες και τα πατάμε με το χέρι μας ή τον πλάστη.
· Προαιρετικά τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα σε αλευρωμένο ταψί για 30’.
· Τηγανίζουμε της πίτες μας με ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι για 2’-3’ από την κάθε πλευρά.
· Σερβίρουμε με σουσάμι και μέλι.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις