Οι κολοκυθοκεφτέδες που θα σας τρελάνουν από τη πρώτη κιόλας μπουκιά

Δείτε την συνταγή!

308

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει παραδοσιακούς, λαχταριστούς, vegetarian κολοκυθοκεφτέδες που θα σας τρελάνουν από τη πρώτη κιόλας μπουκιά. Το απόλυτο καλοκαιρινό ορεκτικό.

#tsoulotip: Το μείγμα μπορεί να χρειαστεί παραπάνω αλεύρι και αυτό εξαρτάται από το πόσο καλά έχουμε στραγγίσει τα κολοκυθάκια.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα (από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη)

130 γρ. φέτα, τριμμένη

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Ξύσμα από 1 lime

1 κρόκο αυγού

1 κλασσικός κύβος μανιταριών

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα

¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

50 – 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Αλάτι

Πιπέρι

Για το ντιπ γιαουρτιού:

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Χυμό & ξύσμα από 1 lime

10 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το τηγάνισμα:

Ηλιέλαιο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα μεγάλο τρυπητό μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και προσθέτουμε αλάτι. Πιέζουμε καλά με τα χέρια μας και ανακατεύουμε παράλληλα ώστε να αναμειχθεί καλά το αλάτι. Τοποθετούμε πάνω από τα κολοκυθάκια ένα βαρύ πιάτο ώστε να τα πιέζει και αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά.
2 Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 4 – 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
3 Αφού έχουν στραγγίσει τα κολοκυθάκια, τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα δύο τυριά, το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξύσμα από το lime, το μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνηθο, τον κρόκο, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τον κλασσικό κύβο μανιταριών, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσεως, σκεπάζουμε το μπολ με μία διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να δέσει το μείγμα.
4 Ετοιμάζουμε παράλληλα το ντιπ γιαουρτιού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
5 Μόλις σφίξει το μείγμα το βγάζουμε από το ψυγείο, πλάθουμε σε μπαλάκια βάρους 25 – 30 γρ. (στο μέγεθος ενός καρυδιού) και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέσα σε αρκετό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα.
6 Μόλις ετοιμαστούν, στραγγίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με το ντιπ γιαουρτιού.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις