Συστατικά
- 700 κιλό πατάτες
- 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 100 γρ. παρμεζάνα
- 800 γρ. κιμά αρνίσιο
- 2 στικ σέλερι
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 120 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κύβο κότας
- 500 γρ. νερό
- 200 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Βάζουμε αλάτι και βράζουμε για 15 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν και να εξατμιστεί όλη η υγρασία τους.
- Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ, βάζουμε 100 γρ. βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και πιέζουμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τους κρόκους, 80 γρ. παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
- Βάζουμε τον κιμά στο τηγάνι σε κομμάτια και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα και να καραμελώσει. Αφαιρούμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά.
- Κόβουμε το σέλερι και το καρότο σε λεπτά μισοφέγγαρα, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Αν είναι πολύ στεγνό το τηγάνι μπορούμε να βάλουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βάζουμε το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Βάζουμε 20 γρ. βούτυρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τον κιμά, τον κύβο, το νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά για να εξατμιστεί η υγρασία. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον αρακά αφού τον έχουμε ξεπαγώσει και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε όλη τη γέμιση του κιμά σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ. και απλώνουμε τον πουρέ πατάτας.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε 15-20 λεπτά για να δέσουν τα υλικά και πάρει χρώμα ο πουρές.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με ρόκα.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις