Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 1 κιλό μπούτια κοτόπουλου
- 750 γρ. αγκινάρες, κατεψυγμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. νερό
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. mix τυριών
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 850 γρ. φύλλα σφολιάτας
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στη χύτρα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο χοντροκομμένο, το δεντρολίβανο, το κοτόπουλο, τις αγκινάρες, αλάτι, πιπέρι, το νερό και καλύπτουμε με το καπάκι.
- Τοποθετούμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Μεταφέρουμε τις αγκινάρες σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το τυρί κρέμα, 100 γρ. από τα τυριά, το θυμάρι, το αβγό, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και κόβουμε το κάθε φύλλο σε 6 κομμάτια.
- Τοποθετούμε μια αγκινάρα πάνω από κάθε κομμάτι σφολιάτας και μοιράζουμε τη γέμιση.
- Κλείνουμε τις άκρες σαν πουγκί και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε 20-30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με ρόκα.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις