Λαχταριστά κοτοπιτάκια με αγκινάρες

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε!

124

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 κιλό μπούτια κοτόπουλου
  • 750 γρ. αγκινάρες, κατεψυγμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. νερό
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. mix τυριών
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 850 γρ. φύλλα σφολιάτας

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στη χύτρα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο χοντροκομμένο, το δεντρολίβανο, το κοτόπουλο, τις αγκινάρες, αλάτι, πιπέρι, το νερό και καλύπτουμε με το καπάκι.
  • Τοποθετούμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Μεταφέρουμε τις αγκινάρες σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το τυρί κρέμα, 100 γρ. από τα τυριά, το θυμάρι, το αβγό, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και κόβουμε το κάθε φύλλο σε 6 κομμάτια.
  • Τοποθετούμε μια αγκινάρα πάνω από κάθε κομμάτι σφολιάτας και μοιράζουμε τη γέμιση.
  • Κλείνουμε τις άκρες σαν πουγκί και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε 20-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με ρόκα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις