Συνταγή για κοτόπουλο κρασάτο και tips για όσα πρέπει να προσέξεις!

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια συνταγή που οι λάτρεις του κοτόπουλου θα αγαπήσουν.

154

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια συνταγή που οι λάτρεις του κοτόπουλου θα αγαπήσουν. Παραδοσιακό, ζουμερό κοτόπουλο κρασάτο. Ένα κυρίως πιάτο άκρως ελληνικό και πεντανόστιμο. Το κατάλληλο κυριακάτικο φαγητό.

#tsoulotip: Προσοχή στο καραμέλωμα του κρεμμυδιού και το σοτάρισμα των μπαχαρικών. Είναι σημαντικό για να έχουμε ωραία αρώματα. Μπορούμε να βάλουμε κόκορα ή μοσχάρι. Το κρασί μας να είναι καλό ώστε να μας βγάλει δυνατή γεύση . Αντί για ντομάτα ψιλοκομμένη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κονκασέ.

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο, κομμένο σε 8 κομμάτια

2 μεγάλα κρεμμύδι, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 φύλλα δάφνης

1 ξύλο κανέλας

4 κόκους μπαχάρι

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

3 κ.σ. πελτέ

200 ml κόκκινο κρασί, ημίγλυκο

700 γρ. ντομάτα, ψιλοκομμένη

200 ml ζωμό λαχανικών

2 κ.σ. μέλι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κομμάτια κοτόπουλο και τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν ροδοκόκκινο χρώμα.
2 Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Αδειάζουμε και τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα, τη πάπρικα, το κοτόπουλο και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
3 Προσθέτουμε και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4 Αδειάζουμε μέσα τη ντομάτα, το ζωμό και το αφήνουμε να βράσει για 40 με 45 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το μέλι, τσεκάρουμε το αλάτι, το πιπέρι και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις