Αν λατρεύετε το κοτόπουλο αλλά έχετε βαρεθεί να το τρώτε στην κλασική του μορφή είτε με πουρέ, είτε με πατάτες φούρνο, δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής, breakfast@star.
Υλικά της Συνταγής
· 4 μπούτια κοτόπουλο με την πέτσα, ξεκοκαλισμένα
· 3 σκελίδες σκόρδο
· ½ κόκκινο κρεμμύδι ξερό
· 1 τομάτα
· 1 κ.σ. ελαιόλαδο
· 150 γρ. baby σπανάκι
· 500 γρ. κρέμα γάλακτος
· 60 γρ. τριμμένη γραβιέρα
· ½ κ.γ. κάρι σε σκόνη
· 1/3 ματσάκι μαϊντανό
· 1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο
· Αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
· Πιλάφι με ανάμεικτο άγριο ρύζι ή εκραζέ πουρέ πατάτας
Εκτέλεση της Συνταγής
· Προσθέτουμε αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι στο κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές
· Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το κοτόπουλο από τη μεριά της πέτσας και σοτάρουμε, να δώσουμε ωραίο χρώμα, 12’ περίπου από την κάθε πλευρά.
· Αφαιρούμε από το τηγάνι το κοτόπουλο, σχεδόν ψημένο, το τοποθετούμε σε ένα σκεύος με τη μεριά της πέτσας προς τα πάνω, για να το χρησιμοποιήσουμε στην συνέχεια.
· Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι λίγο λάδι να ζεσταθεί, αν χρειάζεται, σε μέτρια φωτιά.
· Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε στο τηγάνι για 2’.
· Βάζουμε τη τομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους, το σπανάκι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, για ακόμα 2’ περίπου.
· Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το δενδρολίβανο ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει να αρχίσει να δένει η κρέμα.
· Προσθέτουμε γραβιέρα, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το κάρι, αλάτι όσο χρειάζεται και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί, μεταφέρουμε το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι, το βρέχουμε με τη σάλτσα και αφήνουμε για 2’, σβήνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
· Σερβίρουμε με πιλάφι από ανάμεικτο άγριο ρύζι ή εκραζέ πουρέ πατάτας και φρέσκο κομμένο μαϊντανό.