Συστατικά
30 γρ. κουκουνάρι
300 γρ. φέτα
100 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα του
1 κ.γ. ρίγανη
1/4 ματσάκι μαϊντανό
πιπέρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
700 γρ. πιπεριές κέρατο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
20 γρ. ξίδι βαλσάμικο
60 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το κουκουνάρι. Καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το θυμάρι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, το κουκουνάρι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και καθαρίζουμε από τα σπόρια.
Βάζουμε μέσα στις πιπεριές 3 κ.σ. ελαιόλαδο και μοιράζουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με το καπάκι τους και περνάμε από μια οδοντογλυφίδα για να μείνουν κλειστές.
Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα, πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε τις πιπεριές με ρίγανη.