Συστατικά
- 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 20-30 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κάρι, σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύσμα λάιμ, από 1-2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1-2 λάιμ
- 800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. γάλα καρύδας
- 1 κ.σ. μέλι
- κόλιανδρο, φρέσκο
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι
- αμύγδαλο φιλέ
- φέτες λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
H συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και χρειάζεται μόνο ένα τηγάνι.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τριμμένο τζίντζερ (παίρνουμε μόνο ό,τι βγαίνει από την ξύστρα και όχι ό,τι μένει πάνω) το ελαιόλαδο, το απαλό κάρυ, το αλάτι, το πιπέρι και το ξύσμα από 2 λάιμ.
- Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα βαθύ τηγάνι να κάψει.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες 2×2 εκ., το προσθέτουμε στη μαρινάδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Άμα δούμε ότι είναι πολύ στεγνό το τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε μέχρι να καραμελώσει το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε τον χυμό από 1-2 λάιμ.
- Σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά.
- Αφού η σάλτσα μας έχει πήξει αλλά όχι εξατμιστεί αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το μέλι και ανακατεύουμε.
- Χοντροκόβουμε κόλιανδρο και ρίχνουμε τον περισσότερο μέσα, όπως και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, επιπλέον αμύγδαλα φιλέ, φέτες λάιμ, αλάτι και πιπέρι.