Το πιο νόστιμο banoffee

Δείτε πώς τα το φτιάξετε

121

Συστατικά

Για τη βάση

  • 300 γρ. μπισκότα, της αρεσκείας σας
  • 100 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση

Για σαντιγί

Για τη σύνθεση

  • 3-5 μπανάνες, ώριμες
  • 1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το Dulce de leche

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε 2 ζαχαρούχα γάλατα.
  • Όταν πάρει βράση, σιγοβράζουμε για τρεις ώρες προσέχοντας να καλύπτονται από το νερό. Κάθε ώρα προσθέτουμε βραστό νερό.
  • Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για τη βάση

  • Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε πολύ καλά τα μπισκότα για να γίνουν σκόνη.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
  • Μεταφέρουμε τα τριμμένα μπισκότα στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση, στρωμένη με λαδόκολλα.
  • Το απλώνουμε στη βάση της φόρμας με ένα ποτήρι και δημιουργούμε ένα γείσο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε 30 λεπτά για να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το dulce de leche, το εκχύλισμα βανίλιας και αλάτι.
  • Ψήνουμε για να λιώσει η καραμέλα. Τη μεταφέρουμε πάνω στη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Για τη σαντιγί

  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα και έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.

Για το στήσιμο

  • Κόβουμε τις μπανάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις ανακατεύουμε με χυμό λεμόνι.
  • Τις μεταφέρουμε πάνω στο γλυκό και απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί.
  • Πασπαλίζουμε με κακάο σε σκόνη και σερβίρουμε με μπισκότα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις