Εύκολα λαχματζούν

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

144

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμά αρνίσιο
  • 1 κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 340 γρ. πίτες χορταρικών
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • γιαούρτι στραγγιστό
  • πάπρικα, καπνιστή
  • μαϊντανό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι.  Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα, το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά να χάσει όλη την υγρασία.
  • Απλώνουμε τις πίτες σε ένα ταψιά με λαδόκολλα, μοιράζουμε τη γέμιση, τη γραβιέρα και ψήνουμε 5-10 λεπτά να λιώσει το τυρί και να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με γιαούρτι, πάπρικα και μαϊντανό.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις