Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κιμά αρνίσιο
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 340 γρ. πίτες χορταρικών
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- γιαούρτι στραγγιστό
- πάπρικα, καπνιστή
- μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
- Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα, το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά να χάσει όλη την υγρασία.
- Απλώνουμε τις πίτες σε ένα ταψιά με λαδόκολλα, μοιράζουμε τη γέμιση, τη γραβιέρα και ψήνουμε 5-10 λεπτά να λιώσει το τυρί και να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε με γιαούρτι, πάπρικα και μαϊντανό.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις