Συστατικά
- 1 κιλό φασολάκια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 300 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 λίτρο γάλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. φέτα
- 200 γρ. γραβιέρα
- 750 γρ. πατάτες baby, βρασμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα φασολάκια, αλάτι και βράζουμε 15 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα φασολάκια και αφήνουμε στη άκρη.
- Παράλληλα, σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×38 εκ. απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το 1/3 από τη φρυγανιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει όλο το περιττό λάδι. Αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
- Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Βάζουμε σε δόσεις το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα και να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τη μισό γραβιέρα, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το μπέικον και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Βάζουμε τα φασολάκια στην κατσαρόλα με τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά, το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 20-30 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα.
- Σερβίρουμε με θυμάρι.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις