Συστατικά
- 150 γρ. καλαμποκάλευρο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 5 γρ. αλάτι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 130 γρ. νερό
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. δημητριακά, καλαμποκιού
- 100 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- κατσικίσιο τυρί
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη κρυσταλλική.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και μόλις σχηματιστεί η ζύμη συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Κόβουμε σε κομμάτια 20 γρ. και πλάθουμε σε μπαστουνάκια 15-20 εκ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και σε άλλο μπολ βάζουμε τα δημητριακά καλαμποκιού τριμμένα.
- Βουτάμε τα μπαστουνάκια στο μπολ με το νερό, στη συνέχεια στο μπολ με τα δημητριακά και μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε ξεχωριστά τα ταψιά για 20-25 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με κατσικίσιο τυρί.
16
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις