Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 2 κ.σ. θυμάρι
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 12 λαζάνια
- 100 γρ. φέτα
- 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο + 50 γρ. για το πασπάλισμα
- 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
- 300 γρ. κοτόπουλο, ψημένο, ξεψαχνισμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, το θυμάρι, και αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Περιχύνουμε με μια κουτάλα λίγη από τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο ταψί 25×35 εκ. να καλυφθεί ελαφρά ο πάτος του.
- Απλώνουμε 4 λαζάνια στον πάτο του ταψιού.
- Πασπαλίζουμε με λίγη φέτα, λίγο τσένταρ τριμμένο, λίγες από τις ελιές και λίγο από το ψημένο κοτόπουλο.
- Καλύπτουμε με λίγη από τη σάλτσα και από πάνω τοποθετούμε άλλα 4 λαζάνια.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Πασπαλίζουμε με το έξτρα τριμμένο τσένταρ.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τσένταρ και να χρυσαφίσει.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
- Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις