Λαζάνια με κοτόπουλο

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε!

110
Φωτογραφία: https://akispetretzikis.com/

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 12 λαζάνια
  • 100 γρ. φέτα
  • 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο + 50 γρ. για το πασπάλισμα
  • 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 300 γρ. κοτόπουλο, ψημένο, ξεψαχνισμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, το θυμάρι, και αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Περιχύνουμε με μια κουτάλα λίγη από τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο ταψί 25×35 εκ. να καλυφθεί ελαφρά ο πάτος του.
  • Απλώνουμε 4 λαζάνια στον πάτο του ταψιού.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη φέτα, λίγο τσένταρ τριμμένο, λίγες από τις ελιές και λίγο από το ψημένο κοτόπουλο.
  • Καλύπτουμε με λίγη από τη σάλτσα και από πάνω τοποθετούμε άλλα 4 λαζάνια.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Πασπαλίζουμε με το έξτρα τριμμένο τσένταρ.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τσένταρ και να χρυσαφίσει.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
  • Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις