Έχετε φτιάξει ποτέ μπέικον;

Το πιο νόστιμο!

118

Συστατικά

  • 2 κιλά πανσέτα, χωρίς κόκκαλο και δέρμα, με το λίπος
  • 150 γρ. αλάτι, ημίχονδρο
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 50 γρ. πάπρικα, καπνιστή

Για το σερβίρισμα

  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • ψωμί

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Απλώνουμε μεμβράνη σε όλη την επιφάνεια εργασίας μας.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη μισή μαρινάδα στη μεμβράνη.
  • Τοποθετούμε πάνω από τη μαρινάδα την πανσέτα και απλώνουμε από πάνω την άλλη μισή μαρινάδα.
  • Καλύπτουμε πολύ καλά με τη μεμβράνη και μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ημέρες. Ανά 8-10 ώρες αναποδογυρίζουμε την πανσέτα στο ταψί.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
  • Μετά από 3 μέρες αφαιρούμε τη μεμβράνη και ξεπλένουμε πολύ καλά και ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί για να φύγει όλη η υγρασία.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε 2 ώρες να ψηθεί καλά μέχρι μέσα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε την πανσέτα σε πολύ λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Παράλληλα, βάζουμε δύο αβγά στο τηγάνι, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά.
  • Σερβίρουμε το μπέικον με τα αβγά και ψωμί.

Tip

Τυλίγουμε με μεμβράνη και συντηρούμε στο ψυγείο. Εναλλακτικά, κόβουμε σε φέτες, τυλίγουμε με μεμβράνη και συντηρούμε στην κατάψυξη.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις