Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 1 κ.σ. garam masala
- 1 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 400 γρ. κρέμα καρύδας
Για το σερβίρισμα
- αραβικές πίτες
- κόλιανδρο
- λάιμ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3-4 κ.σ ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το μοσχαράκι σε κομμάτια 2-3 εκ. και βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στη χύτρα.
- Ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι, το σκόρδο, τα βάζουμε στη χύτρα και σοτάρουμε.
- Βάζουμε το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το garam masala, το κάρδαμο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα, την κρέμα καρύδας και καλύπτουμε με το καπάκι.
- Βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
- Αποσυμπιέζουμε και σερβίρουμε με αραβικές πίτες, κόλιανδρο και λάιμ.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις