Μοσχαράκι κάρι στη χύτρα ταχύτητας

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

87

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.σ. garam masala
  • 1 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 400 γρ. κρέμα καρύδας

Για το σερβίρισμα

  • αραβικές πίτες
  • κόλιανδρο
  • λάιμ

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3-4 κ.σ ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το μοσχαράκι σε κομμάτια 2-3 εκ. και βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στη χύτρα.
  • Ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι, το σκόρδο, τα βάζουμε στη χύτρα και σοτάρουμε.
  • Βάζουμε το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το garam masala, το κάρδαμο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα, την κρέμα καρύδας και καλύπτουμε με το καπάκι.
  • Βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε και σερβίρουμε με αραβικές πίτες, κόλιανδρο και λάιμ.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις