Χοιρινό μπούτι στη χύτρα ταχύτητας

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

313

Συστατικά

Για το γλάσο

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. μέλι
  • 50 γρ. μηλόξιδο
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το χοιρινό

  • 3 1/2 κιλά χοιρινό μπούτι
  • 2 κ.σ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 2 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι, σε σκόνη
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • πατάτες baby
  • θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το γλάσο

  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το μέλι, το μηλόξιδο, το δεντρολίβανο, το τζίντζερ, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Βράζουμε για 2-3 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για το χοιρινό

  • Τοποθετούμε το χοιρινό στον πάγκο εργασίας μας και δένουμε με σπάγκο. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την πάπρικα, τη ρίγανη, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το χοιρινό στο μπολ με τη μαρινάδα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του χοιρινού. Ιδανικά μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες με μεμβράνη για να μαριναριστεί.
  • Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας το νερό, το χοιρινό και καλύπτουμε με το καπάκι.
  • Τοποθετούμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 70 λεπτά. Ιδανικά πρέπει στο κέντρο να είναι 68-72 βαθμούς.
  • Αποσυμπιέζουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
  • Μεταφέρουμε το χοιρινό σε ταψί με σχάρα και απλώνουμε με μια κουτάλα τη σάλτσα από τη χύτρα.  Ψήνουμε για 7-10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Απλώνουμε το γλάσο και σερβίρουμε με πατάτες baby και θυμάρι.

25

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις