Συστατικά
Για το γλάσο
- 100 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. μέλι
- 50 γρ. μηλόξιδο
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 10 γρ. τζίντζερ
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το χοιρινό
- 3 1/2 κιλά χοιρινό μπούτι
- 2 κ.σ. πάπρικα
- 2 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 2 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη
- 2 κ.σ. κρεμμύδι, σε σκόνη
- 2 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. πιπέρι
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- πατάτες baby
- θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το γλάσο
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το μέλι, το μηλόξιδο, το δεντρολίβανο, το τζίντζερ, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Βράζουμε για 2-3 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για το χοιρινό
- Τοποθετούμε το χοιρινό στον πάγκο εργασίας μας και δένουμε με σπάγκο. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την πάπρικα, τη ρίγανη, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το χοιρινό στο μπολ με τη μαρινάδα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του χοιρινού. Ιδανικά μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες με μεμβράνη για να μαριναριστεί.
- Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας το νερό, το χοιρινό και καλύπτουμε με το καπάκι.
- Τοποθετούμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 70 λεπτά. Ιδανικά πρέπει στο κέντρο να είναι 68-72 βαθμούς.
- Αποσυμπιέζουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
- Μεταφέρουμε το χοιρινό σε ταψί με σχάρα και απλώνουμε με μια κουτάλα τη σάλτσα από τη χύτρα. Ψήνουμε για 7-10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Απλώνουμε το γλάσο και σερβίρουμε με πατάτες baby και θυμάρι.
25