Μαυρομάτικα με χόρτα

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε!

114

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μυρώνια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 800 γρ. σπανάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. ντομάτα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 450 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, κατεψυγμένα
  • 200 γρ. νερό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε να καραμελώσουν.
  • Ψιλοκόβουμε τα μυρώνια, τον άνηθο και βάζουμε τα κοτσάνια στην κατσαρόλα. Τα τρυφερά σημεία τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το σπανάκι σε κομμάτια, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε 4-5 λεπτά να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.
  • Τρίβουμε την ντομάτα και τη βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τα μαυρομάτικα, το νερό και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρώνια και τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και λεμόνι.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις