Συνταγή για μανιταρόσουπα βελουτέ

Δείτε πώς θα τη φτιάξετε!

98

#tsoulotip: Όσο πιο λεπτό είναι το μανιτάρι, τόσο λιγότερο μαγείρεμα χρειάζεται και έτσι κρατάμε περισσότερο τη γεύση τους.

ΥΛΙΚΑ
1,5 lt νερό

1 κύβο ζωμό λαχανικών

160 γρ. βούτυρο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 μικρή πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια

2 πράσα, ψιλοκομμένα

800 γρ. λευκά μανιτάρια, λεπτοκομμένα

Θυμάρι

50 ml. κονιάκ

80 ml. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ 1 kg πλήρες

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Ζεσταίνουμε το νερό με το ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι.
2 Παίρνουμε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την πατάτα, τα πράσα και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
3 Προσθέτουμε λίγο θυμάρι και το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ακόμη, αλατοπιπερώνουμε.
4 Ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να δούμε την πατάτα μας να μαλακώνει.
5 Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε πολύ καλά το περιεχόμενο της, μέχρι να είναι λείο το μείγμα.
6 Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και μια σήτα. Περνάμε μέσα από τη σήτα την σούπα μας πιέζοντας με μια βαθιά κουτάλα.
7 Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σούπα μας, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης και περιμένουμε να πάρει μια βράση.
8 Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ 1 kg πλήρες.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις