Ψαρονέφρι με γλυκόξινο γλάσο και πουρέ παστινάκι

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

181
Για τον πουρέ
800 γρ.  παστινάκι
700 γρ.  νερό
300 γρ.  γάλα, προαιρετικά
2 κ.σ. θυμάρι
100 γρ.  βούτυρο
  αλάτι
  πιπέρι
50 γρ.  μέλι
Για το ψαρονέφρι
800 γρ.  ψαρονέφρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
  αλάτι
  πιπέρι
 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
50 γρ.  κρέμα βαλσάμικο
1 κ.σ. μέλι
200 γρ.  νερό
200 γρ.  δαμάσκηνα, αποξηραμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Για τον πουρέ
Αφαιρούμε τη φλούδα από το παστινάκι και το κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε το κεντρικό κοτσάνι και κόβουμε το παστινάκι σε μεγάλα κομμάτια.
Μεταφέρουμε τα κομμάτια από το παστινάκι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό και το γάλα. Προσθέτουμε 1 κ.σ. θυμάρι και καλύπτουμε με το καπάκι. Μπορούμε να βράσουμε το παστινάκι μόνο με νερό.
Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
Σουρώνουμε το παστινάκι και το μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
Βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να πάρει την υφή του πουρέ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μέλι, 1 κ.σ. θυμάρι και χτυπάμε.
Αφήνουμε στην άκρη.
Για το ψαρονέφρι
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές ροδέλες και τις βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά για να πάρει χρώμα από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν. Αν είναι στεγνό το τηγάνι τότε προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το θυμάρι και σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικο. Βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το νερό, τα δαμάσκηνα κομμένα στη μέση, το ψαρονέφρι και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά.
Σερβίρουμε με θυμάρι και ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις