ΥΛΙΚΑ
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
130 γρ. αλέυρι χαρουπιού ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
50 γρ. Oat BIO MΙLLHOSE (αλεσμένη)
65 γρ. βούτυρο
35 γρ. ελαιολαδο
2 αυγά
200 γρ. μέλι
2 κ.τ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.τ.γ. κοφτό γαρύφαλλο σε σκόνη
2 κ.τ.σ. κανέλα
1 κ.τ.γ. baking powder
2 βανίλιες
1πρέζα αλάτι
για το γλάσο
ασπράδι αυγού
ζάχαρη άχνη
βανιλίνη
λίγες σταγόνες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180οC ,τα 2 αλεύρια για 5 λεπτά, για να γίνουν τα μποσκότα τραγανά.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ με ένα σύρα χειρός χτυπήστε πολύ καλά το βούτυρο, το ελαιόλαδο,το μέλι , τα αυγά,τα μπαχαρικά και την βανιλίνη.
Προσθέστε στην συνέχεια στο μπολ το αλεύρια και το baking powder,ανακατέψτε καλά και δημιουργήστε μια εύπλαστη ζύμη.
Ανοίξτε την ζύμη σε σε μέτριου πάχους φύλλο και δώστε σχήμα με Χριστουγεννιάτικα κουπ-ατ.
Ψήστε τα μπισκότα σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 12-15 λεπτά.
Αφού ψηθούν τα μπισκότα σας, τα βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν.
Στην συνέχεια τα διακοσμήτε με γλάσο που θα φτιάξετε από 1 ασπράδι αυγού,μισό σακουλάκι περίπου άχνη ζάχαρη,μία βανιλίνη και λίγες σταγόνες λεμονιού.