Τα αγαπημένα μάφιν στα καλύτερα τους! Το γιορτινό Gingerbread γίνεται ο καμβάς, πάνω στον οποίο απλώνεται μία χορταστική δόση κρέμας τυριού. Οι καλεσμένοι σου έχουν ήδη ενθουσιαστεί!
Συστατικά
Για την ζύμη:
- 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού μείγμα μπαχαρικών (τζίντζερ, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο)
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
- 1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 3/4 του φλιτζανιού μελάσα
- 1/2 φλιτζάνι αριάνι
- 1 μεγάλο αβγό
Για την γέμιση:
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 230 γρ. τυρί κρέμα μαλακωμένο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουτ. της σούπας κανέλα
- 1/2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 190 βαθμούς και βουτυρώνεις ελαφρώς φόρμες για μάφιν.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι με το αλάτι, το baking powder, την baking soda, την κανέλα και το μείγμα μπαχαρικών.
- Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ, χτυπάς το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και πρόσθεσε το αυγό. Ρίχνεις το μείγμα αλευριού στο μίξερ σιγά-σιγά μέχρι να ενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Προσθέτεις την μελάσα και το αριάνι και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Γεμίζεις τις φόρμες με την υπόλοιπη ζύμη, ώστε να γεμίσουν τα 3/4 της κάθε θέσης.
- Ψήνεις για περίπου 20 λεπτά και όσο είναι καυτά πίεσε με ένα κουτάλι το κέντρο τους, ώστε να δημιουργηθεί ένας “κρατήρας”.
- Σε ένα μπολ, χτυπάς την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και σε ένα δεύτερο το τυρί κρέμα με την ζάχαρη. Προσθέτεις την σαντιγί στο μείγμα τυριού και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζεις το μείγμα στο κορνέ και γεμίζεις τα μάφιν.
- Μοιράζεις στους καλεσμένους σου.