Quiche Lorraine: Η πιο λαχταριστή τάρτα για κάθε περίσταση

94

Η πληθωρική και αγαπημένη Quiche Lorraine είναι μια τάρτα που έχει αγαπηθεί στην Ελλάδα και τη συναντάμε αρκετά συχνά σε μπιστρό, καφέ αλλά και σπιτικά τραπεζώματα.

Η γαλλική λέξη quiche προέρχεται από παραφθορά της γερμανικής küchen που σημαίνει κέικ. Οι ρίζες αυτού του διάσημου γαλλικού πιάτου χάνονται στον μακρινό 16ο αιώνα. Σε γιορτές αρτοποιίας και της γαλλικής υπαίθρου η Quiche Lorraine φτιαχνόταν με τα υπόλοιπα του ζυμαριού από ψωμί και ψηνόταν στο φούρνο με κομμάτια από χοιρινή κοιλιά, αυγά και κρέμα.

Υλικά:

Για την τάρτα 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. βούτυρο αγελαδινό κρύο (σε κύβους)
1 αυγό
30 ml κρύο νερό μια “τσιμπιά” αλάτι
Για τη γέμιση
200 γρ. μπεϊκον καλής ποιότητας
200 γρ. γραβιέρα Ελβετίας (gruyere) ή έμενταλ 4 αυγά
400 ml κρέμα γάλακτος
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (⅓ του κουταλιού του τσαγιού) φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προαιρετικά προσθέστε κομμάτια γλυκιάς κολοκύθας

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο Glance.gr.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις