Ένα ριζότο με άρωμα θάλασσας και μεσογειακή αύρα. Ένα χορταστικό ζεστό πιάτο παντός καιρού. Δες τα υλικά που θα χρειαστείς!
Συστατικά
- 100 γρ. φιλέτα σολομού, καλά καθαρισμένα
- 1 φλιτζάνι ρύζι καστανό
- 1 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κουτ. του γλυκού μέλι
- 2 κλωνάρια θυμάρι
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- 1/4 του φλιτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 1/2 κουτ. της σούπας μαϊντανό
- 1 κουτ. του γλυκού μέλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και τοποθετείς τα καθαρισμένα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις τη μουστάρδα με το μέλι. Γαρνίρεις τα φιλέτα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
- Στο μάτι της κουζίνας, τοποθετείς ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρεις αρχικά τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3- 4 λεπτά. Προσθέτεις το ρύζι και το θυμάρι, ανακατεύεις και σοτάρεις για 6-7 λεπτά. Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, προσθέτεις το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζεις για ακόμα 7 λεπτά.
- Αφαιρείς το σολομό από το φούρνο, τον προσθέτεις στο ριζότο σου στο τηγάνι, ρίχνεις την παρμεζάνα, ανακατεύεις για 1 λεπτό και μοιράζεις σε 3 πιάτα.