Ένα γεύμα με λίγες θερμίδες και δροσιστική γεύση. Ό,τι πρέπει για την αποτοξίνωση των ημερών…
Συστατικά
- 750 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
- 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός & Ξύσμα από ένα lime
- 1/2 κουτ. του γλυκού μέλι
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/3 φλ. φύλλα κόλιανδρο
- 8 τορτίγιες από αλεύρι
- 2 φλιτζάνια light γραβιέρα
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις το λάδι, το ξύσμα και τον χυμό lime, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βάζεις το κοτόπουλο σε ένα ταψί και άλειψέ το με το dressing και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ψήνεις για περίπου 25 λεπτά.
- Κόβεις το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και απλώνεις τέσσερις τορτίγιες σε μια μεγάλη επιφάνεια.
- Μοιράζεις το μισό τριμμένο τυρί σε καθεμία, βάζεις από πάνω τις φλοίδες κοτόπουλου και σκεπάζεις με το υπόλοιπο τυρί.
- Σκεπάζεις κάθε τορτίγια με τις υπόλοιπες τέσσερις και ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι μισή κουταλιά βούτυρο.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο, περνάς μία γεμιστή “πίτα” από το τηγάνι για περίπου τρία λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνουν οι τορτίγιες τραγανές.