Συνταγή για πικάντικη φασολάδα

98

Ένα ζεστό μαμαδίστικο πιάτο για τις κρύες μέρες που διανύουμε. Μία πικάντικη φασολάδα με πολλά μπαχαρικά για να ευχαριστήσεις τον ουρανίσκο και το μεταβολισμό σου.

Συστατικά

  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 500 ml ζωμός λαχανικών
  • 400 γρ. φασόλια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • χυμός από 2 λάιμ
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 1 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουτ. της σούπας κύμινο
  • 1 κουτ. της σούπας τζίντζερ
  • 1 κουτ. του γλυκού μπούκοβο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Από το προηγούμενο βράδυ, αφήνεις τα φασόλια να μουλιάσουν σε ένα νερό και την επόμενη ημέρα αδειάζεις το νερό και τα μη καθαρισμένα φασόλια.
  • Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρεις το σκόρδο και το κρεμμύδι, μέχρι να αποκτήσουν ροδαλό χρώμα. Προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά, ανακατεύεις και το αφήνεις να τσιγαριστεί για 3 λεπτά σε μέτρια ένταση.
  • Ανοίγεις το καπάκι, γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό στην μέση, ρίχνεις τη σάλτσα ντομάτας, ομογενοποιείς και αφήνεις να βράσει για 10 – 15 λεπτά.
  • Προσθέτεις την πιπεριά, τα φασόλια και τα μπαχαρικά σου, ανεβάζεις φωτιά, σκεπάζεις με το καπάκι και αφήνεις να βράσει για 50 λεπτά.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις