Συνταγή για κοτόπουλο με κάρυ και μπαχαρικά

98

Το τσουχτερό κρύο θέλει ζεστά comfort πιάτα! Σήμερα, πραγματοποιούμε ένα εύγευστο γαστρονομικό ταξίδι μέχρι την Ινδία με μία συνταγή που θα αγαπήσεις.

Συστατικά

  • 200 γρ. στήθος κοτόπουλου
  • 100 γρ. κρεμμύδι
  • 100 γρ. κόκκινες πιπεριές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. της σούπας κουρκουμά
  • 2 κουτ. του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. του γλυκού κάρυ
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κρεατικών
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, κόβεις το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομματάκια.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κοτόπουλο απαλά. Προσθέτεις ένα ποτηράκι με νερό και αφήνεις το κοτόπουλο να απορροφήσει τα υγρά.
  • Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα υλικά σου.
  • Διαλύεις το κάρυ στο ποτηράκι με το κρασί και σβήνεις με αυτό τα λαχανικά στο τηγάνι.
  • Προσθέτεις το κοτόπουλο, ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, αλατοπιπερώνεις, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις το φαγάκι σου να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  • Παράλληλα, ετοιμάζεις το μπασμάτι. Ζεσταίνεις το ρύζι σου στην κατσαρόλα και ρίχνεις τον ζωμό.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις