Ένα υπέροχο αφράτο σουφλέ για όσους αγαπούν τις αλμυρές γεύσεις.
Συστατικά
- 3 αβγά
- 400 γρ. γάλα
- Περίπου 300 γρ διάφορα τυριά της επιλογής σου (ρεγκάτο, τσένταρ, κεφαλοτύρι)
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 100 γρ. αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Τριμμένο μοσχοκάρυδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, λιώνεις το βούτυρο χωρίς όμως να το κάψεις και ρίχνεις με το αλεύρι, το αλάτι και τα μπαχαρικά σου.
- Ζεσταίνεις το γάλα και προσθέτεις το χλιαρό στο μείγμα. Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις έναν – έναν τους κρόκους.
- Στο τέλος, προσθέτεις τα τυριά (τρίψε όλα μαζί σε έναν επεξεργαστή) και χτυπάς με ένα σύρμα όλα τα υλικά.
- Στη συνέχεια, σε καθαρό δοχείο χτυπάς τα ασπράδια να γίνουν αφράτη μαρέγκα και την ενσωματώνεις απαλά στο υπόλοιπο μείγμα. Ανακατεύεις με μια σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω απαλά να μην χάσει τον όγκο της.
- Βουτυρώνεις ατομικά φορμάκια (5-6 για αυτή τη δόση) και ρίχνεις το μείγμα μέσα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις