Συνταγή για light μπέργκερ με μπιφτέκι γαλοπούλας

51

Κάνεις δίαιτα, αλλά θέλεις να υποκύψεις στον αλμυρό πειρασμό ενός μπέργκερ. Το μπιφτέκι γαλοπούλας έρχεται και οι περιττές θερμίδες φεύγουν.

  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 8 κουτ. του γλυκού μαγιονέζα light
  • 4 ψωμάκια για burger ολικής άλεσης
  • Φύλλα μαρουλιού

Για τα μπιφτέκια:

  • 450 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουτ. του γλυκού μπαχάρι
  • 1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Σε ένα μπολ, προσθέτεις τον κιμά, το κόλιαντρο, το κύμινο, το πιπέρι, το αλάτι, το μπαχάρι και το ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύεις και πλάθεις 4 μπιφτέκια.
  • Ψήνεις τα μπιφτέκια στο γκριλ για 4 λεπτά από κάθε πλευρά περίπου.
  • Στρώνεις σε κάθε ψωμάκι την μαγιονέζα, το μαρούλι, το μπιφτέκι, τη τομάτα και το κρεμμύδι.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις