Κάνεις δίαιτα, αλλά θέλεις να υποκύψεις στον αλμυρό πειρασμό ενός μπέργκερ. Το μπιφτέκι γαλοπούλας έρχεται και οι περιττές θερμίδες φεύγουν.
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
- 8 κουτ. του γλυκού μαγιονέζα light
- 4 ψωμάκια για burger ολικής άλεσης
- Φύλλα μαρουλιού
Για τα μπιφτέκια:
- 450 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 2 κουτ. της σούπας φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο
- 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουτ. του γλυκού μπαχάρι
- 1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
- Σε ένα μπολ, προσθέτεις τον κιμά, το κόλιαντρο, το κύμινο, το πιπέρι, το αλάτι, το μπαχάρι και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύεις και πλάθεις 4 μπιφτέκια.
- Ψήνεις τα μπιφτέκια στο γκριλ για 4 λεπτά από κάθε πλευρά περίπου.
- Στρώνεις σε κάθε ψωμάκι την μαγιονέζα, το μαρούλι, το μπιφτέκι, τη τομάτα και το κρεμμύδι.