Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κρόκο Κοζάνης και ξηρούς καρπούς

Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά.

312

Η καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδειξε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star μία ιδέα για έναν ξεχωριστό χαλβά.

Αν λοιπόν έχετε βαρεθεί τον κλασικό σιμιγδαλένιο ή αυτόν με το ταχίνι δοκιμάστε να φτιάξετε σιμιγδαλένιο με κρόκο Κοζάνης και ξηρούς καρπούς.

Υλικά της Συνταγής
1 ποτήρι ηλιέλαιο
· 1 ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι
· 1 ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι
· 3 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
· 4 ποτήρια ζεστό νερό
· 5 γρ. κρόκο Κοζάνης
· 80 γρ. σταφίδες
· 100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
· 1 βανιλίνη
· ½ κ.γ. κανέλα
· 1 πορτοκάλι μόνο το ξύσμα

Εκτέλεση της Συνταγής
· Αρχικά ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
· Προσθέτουμε όλο το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 2’.
· Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμη 2’.
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και προσθέτουμε τα 3 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα μαζί με τη κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
· Παράλληλα ρίχνουμε τους στήμονες από το κρόκο Κοζάνης στο 4ο ποτήρι νερού και το ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
· Το ρίχνουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 4’ με 5’, σε μέτρια φωτιά. Μόλις έχουμε ένα πουρέ, που ξεκολλάει από την κατσαρόλα ο χαλβάς μας είναι έτοιμος.
· Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα σε κομμάτια, τις σταφίδες, το ξύσμα από το πορτοκάλι, την βανιλίνη και τα ανακατεύουμε.
· Μεταφέρουμε το χαλβά μας στην φόρμα με τρύπα στη μέση (26 εκατοστά) και τον απλώνουμε ομοιόμορφα,
· Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες να κρυώσει και τον ξεφορμάρουμε.
· Σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις