Συνταγή για αφράτο κέικ με αχλάδια και καρύδια

118

Ένα φρουτένιο κέικ για εσένα, αλλά και τα παιδιά. Μία καλή ευκαιρία να απολαύσεις το αχλάδι πριν φύγει η εποχή του.

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια αχλάδια, καθαρισμένα
  • 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 2/3 φλιτζάνια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • 1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα

    Τρόπος Μαγειρέματος

    • Σε ένα μπολάκι, αναμειγνύεις τα αχλάδια με τη ζάχαρη και το αφήνεις στην άκρη για μία ώρα.
    • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Με λίγο ελαιόλαδο, ραντίζεις μία φόρμα κέικ.
    • Σε ένα μπολ, χτυπάς τα ασπράδια αβγών με τα καρύδια και το ελαιόλαδο. Προσθέτεις το μείγμα με το αχλάδι και ανακατεύεις πολύ καλά.
    • Στο ίδιο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα μαγειρέματος, το σκόρδο και την κανέλα. Χτυπάς πολύ καλό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, με λίγα κομματάκια αχλαδιού μέσα.
    • Περιχύνεις το μείγμα στη φόρμα κέικ.
    • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά.
    • Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζεις σε κομμάτια.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις