Ένα φρουτένιο κέικ για εσένα, αλλά και τα παιδιά. Μία καλή ευκαιρία να απολαύσεις το αχλάδι πριν φύγει η εποχή του.
Συστατικά
- 4 φλιτζάνια αχλάδια, καθαρισμένα
- 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
- 4 ασπράδια αβγών
- 2/3 φλιτζάνια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
- 1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολάκι, αναμειγνύεις τα αχλάδια με τη ζάχαρη και το αφήνεις στην άκρη για μία ώρα.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Με λίγο ελαιόλαδο, ραντίζεις μία φόρμα κέικ.
- Σε ένα μπολ, χτυπάς τα ασπράδια αβγών με τα καρύδια και το ελαιόλαδο. Προσθέτεις το μείγμα με το αχλάδι και ανακατεύεις πολύ καλά.
- Στο ίδιο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα μαγειρέματος, το σκόρδο και την κανέλα. Χτυπάς πολύ καλό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, με λίγα κομματάκια αχλαδιού μέσα.
- Περιχύνεις το μείγμα στη φόρμα κέικ.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζεις σε κομμάτια.