Η οξύτητα του λεμονιού συναντά το θαλάσσιο στοιχείο του τόνου σε μία μακαρονάδα που θα θες να ετοιμάζεις πιο συχνά.
Συστατικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι (ή ζυμαρικά της επιλογής σου)
- 1 1/2 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού
- 1 φλιτζάνι τόνος, σε κονσέρβα
- 1 κουτ. της σούπας φύλλα φρέσκου θυμαριού
- 1 κουτ. της σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 1/4 του φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, βράζεις τα μακαρόνια σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, αναμειγνύεις όλα τα μυρωδικά σου μαζί, με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι.
- Αφού τα ζυμαρικά σου είναι έτοιμα, στραγγίζεις και τα αναμειγνύεις με το μείγμα μυρωδικών. Προσθέτεις όσο είναι ζεστά και τη μαργαρίνη, τον τόνο και αλατοπιπερώνεις.
- Γαρνίρεις με την παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού και απολαμβάνεις.