Το κλασικά αγαπημένο mac & cheese μπαίνει στο φούρνο και με την προσθήκη ψαριού γίνεται πιο υγιεινό, αλλά εξίσου απολαυστικό.
Συστατικά
- 650 ml γάλα
- 40 γρ. αλεύρι
- 40 γρ. βούτυρο
- 2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα Dijon
- 180 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
- 150 γρ. κίτρινο τυρί, λιωμένο
- 300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 300 γρ. ψάρι της επιλογής σου (σολομός, καπνιστό ψάρι)
- πράσινη σαλάτα (για συνοδευτικό)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, ρίχνεις το γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζεις μέχρι το μείγμα σου να “δέσει”. Απομακρύνεις από τη φωτιά και προσθέτεις το κίτρινο τυρί, τον αρακά, τον βασιλικό και στη μουστάρδα.
- Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, βράζεις τα ζυμαρικά, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Στραγγίζεις τα ζυμαρικά σου και ρίχνεις μέσα τις θαλασσινές μπουκιές και την σάλτσα που έχεις στο τηγάνι. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και το μεταφέρεις σε ένα πυρέξ.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά και μοιράζεις σε μπολάκια.