Τίποτα καλύτερο από λιωμένο τυρί με φρέσκια ζύμη στο τηγάνι. Ένα παραδοσιακό σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δες πώς θα τα φτιάξεις!
Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 γρ. ξηρή μαγιά
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας αλάτι
- 1 κουτ. της σούπας ξύδι
- 1 1/2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. φέτα
- Ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζεις το αλεύρι και σχηματίζεις μία λακούβα στο κέντρο. Ρίχνεις το ξύδι, την μαγιά, το αλάτι και το νερό. Φοράς τα γάντια σου και ζυμώνεις μέχρι η ζύμη σου να “δέσει”. Σκεπάζεις με μία πετσέτα και αφήνεις στην άκρη για 30 λεπτά.
- Μόλις περάσει το χρονικό διάστημα αυτό, θρυμματίζεις τη φέτα και χωρίζεις τη ζύμη σε μικρές ισόποσες μπάλες.
- Αλευρώνεις ελαφρά μία επιφάνεια και ανοίγεις τη ζύμη σου μέχρι να γίνει λεπτή. Προσθέτεις σε κάθε ζύμη όση φέτα θέλεις.
- Διπλώνεις τη ζύμη σου κλείνοντας τις άκρες προς το κέντρο, διπλώνεις στη μέση και ανοίγεις πάλι το ζυμάρι σου με τον πλάστη. Αν χρειαστεί, ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο.
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, τηγανίζεις τα τηγανόψωμα μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα και από τις δύο πλευρές.