Το μοσχαράκι συνδυάζεται υπέροχα με το μπρόκολο χαρίζοντας μια ασιατική μεν πινελιά στο πιάτο αλλά με ελληνικό χρώμα και άρωμα. Ένα τέλειο πιάτο που μπορείς να ετοιμάσεις σε ελάχιστο χρόνο.
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι (ιδανικά από το πιο μαλακό του σημείο)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μπρόκολο
- 3 πιπεριές μέτριες (κόκκινη, πράσινη και κίτρινη)
- 2 μικρά καλαμπόκια
- 2 κ.σ. μέλι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά κόβεις το μοσχάρι και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και το μπρόκολο σε μικρά μπουκέτα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τη σως σόγιας και το μέλι. Ανακατεύεις καλά.
- Σε βαθύ τηγάνι ρίχνεις το λάδι. Όταν ζεσταθεί βάζεις το σκόρδο, τις πιπεριές, τα καλαμπόκια και το μοσχάρι.
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα γυρίζεις απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να ροδίσουν.
- Προσθέτεις το μπρόκολο και περιμένεις 2-3 λεπτά μέχρι να ρίξεις τη σως, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις κατά διαστήματα. Όταν μαλακώσει το μπρόκολο είναι έτοιμο.
- Σερβίρεις με ρύζι ή πουρέ.