Τα όσπρια έχουν μεγάλη διατροφική αξία και καλό είναι να τα προσθέσεις στο εβδομαδιαίο μενού. Κι αν τα ρεβίθια δεν ανήκουν στην κατηγορία των αγαπημένων σου είμαι σίγουρη πως αν τα δοκιμάσεις με κοτόπουλο θα αλλάξεις γνώμη.
Συστατικά
- 250 γρ. ρεβίθια
- 1 1/5 κούπα ζωμό λαχανικών
- 1 1/5 κιλά κοτόπουλο, σε μερίδες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκ. σκόρδο, τριμμένο ή κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 μεγάλη κίτρινη και 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένες σε μικρά κομμάτια ή λωρίδες
- 2 μεσαία κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
- 300 γρ. ντομάτες τριμμένες
- 1 κοφτό κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γλ. βασιλικό, ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
Βάζεις τα ρεβίθια να φουσκώσουν για 12 ώρες (από το προηγούμενο βράδυ) σε νερό, με 1 κουταλιά αλάτι.
Αφού τα στραγγίζεις καλά τα βάζεις σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση μαζί με το ζωμό λαχανικών.
Τα βράζεις μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις το λάδι, το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Τα γυρίζεις με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει.
Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις το καρότο, το σκόρδο, τα κολοκύθια και τις πιπεριές .
Το μεταφέρεις σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις τη ρίγανη, το πιπέρι, το βασιλικό, τις πιπεριές, τη ντομάτα και τα ρεβίθια με το δικό τους νερό.
Αφήνεις να σιγοβράσει 40-45 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν και να “δέσει” η σάλτσα.
Είναι έτοιμο.
Σερβίρεις σε βαθιά πιάτα και στολίζεις με τον φρέσκο βασιλικό.